f

3.3.2014

All time favourite -mustikkapiirakka

Meidän perheen kaikkien aikojen suosikkiherkku on raikas, vaniljalta maistuva mustikkapiirakka. Tämän tyyppisiä piirakkareseptejä löytyy blogimaailmasta vino pino ja variaatioiden mahdollisuudet ovat rajattomat.

Itse olen kokenut parhaimmaksi reseptiksi Valion verkkosivuilta löytyvän Mamman marjapiiras ohjeen.
Täytteeseen olen tehnyt omat muutokseni omien makumieltymystemme mukaan. 





























Näin se Koivulehdossa tehdään.

Pohja:
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

Mustikoita reilusti, että piirakan pohja peittyy.

1 prk Ehrmann rahkaa
2 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 muna

Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää taikinaan muna. Sekoita huolellisesti ja lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka ja levitä taikina vuokaan. Taikina on melkoisen tahmaista ja levittäminen helpottuu, kun kastat lusikkaa välillä kylmässä vedessä.

Kun taikina on vuoassa, levitä päälle mustikat.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Maistele täytteen makeutta, ennen kuin lisäät kananmunan, näin saat juuri omaan makuusi sopivan makeuden.
Kaada täyte mustikoiden päälle ja paista piirakkaa 200 asteessa 30 minuuttia.

Gluteenittomat jauhot sopivat tähän reseptiin täydellisesti miedon makunsa ansiosta. 









                                                         Makoisaa maanantaita!

                                                                   Sandra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti